Använd emojis för mer bilder till text

På Bildkollen.se gillar vi att använda bilder för att förmedla budskap och inspiration. Att “tala med bilder” kan förmedla så mycket mer än bara det skriva ordet, det kanske låter klyschigt men går inte att förneka att en bild säger mer än tusen ord.

Det hela har sin början i telefoner och sociala medier där man har minimalt med textyta att uttrycka sig på. Man behövde helt enkelt kunna få fram sina budskap snabbare och enklare, vad passar då bättre om inte bilder? I början använde man enkla tecken för att skapa smileys och känslor i text som tex 🙂 😉 :=) :/ osv.

Därefter tog man det vidare och emoji kom till, en emoji är en sammanslagning av bild och tecken. Emojis är karaktärer inom unicode-systemet som är en industristandard för datorer att hantera text skriven på alla skriftspråk som finns i världen. Man har helt enkelt utökad denna Unicode standard till att också innehålla ett stort bibliotek av emojis. Det funkar så att alla tecken har en unicode-siffra som din telefon eller webbläsare kan tolka mot sitt eget bibliotek av emojis. Hur dessa emojis ser ut kan variera mellan plattformar, men surfa in på sajten emoji.se så hittar du hex-koder till alla emojis och hur man använder dem i HTML. Mycket nöje!
👩‍💻